مهاجرت تحصیلی به آمریکا

مهاجرت تحصیلی به آمریکا

با مهاجرت تحصیلی به آمریکا، ویزای تحصیلی این کشور که دارای انواع مختلفی است برای دانش آموزان و دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در آمریکا دارند، صادر می شود. همانطور که از نامش پیداست، مجوزی است که به واسطه آن دانش آموز یا دانشجو می تواند برای تحصیل در مدارس و دانشگاه‌های آمریکا، وارد این کشور شده و تا اتمام دوره تحصیلی خود در این کشور اقامت موقت داشته باشید.

اولین، اصلی ترین و مهم ترین مرحله برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا و اخذ ویزای تحصیلی، دریافت پذیرش از یکی از موسسات آموزشی معتبر یا دانشگاه های آمریکا است. نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که دریافت پذیرش از دانشگاه‌های آمریکا بدون نوشتن یک C.V یا رزومه خوب و بدون مدرک زبان، کاری بسیار سخت است. در صورت نیاز به مشاوره‌ تخصصی بیشتر و یا احتیاج به راهنمایی در حوزه اخذ پذیرش از دانشگاه‌های آمریکا ، نوشتن رزومه و استادی پلن و سایر موارد، می‌توانید با شماره ۳۱۰۷۱ـ۰۵۱ در تماس باشید .

ویزای تحصیلی آمریکا تنها ویزایی است که طی سال‌های اخیر مشمول هیچ محدودیتی نشده است. به طور کلی مهاجرت تحصیلی به آمریکا همیشه یکی از اولویت های افراد نخبه و بااستعداد بوده است. ویزاي دانشجویی یا ویزای تحصیلی آمریکا در سه نوع F و M و J صادر می‌شوند که در ادامه آن‌ها را توضیح خواهیم داد.

 

انواع ویزای تحصیلی آمریکا

به طور کلی برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا، 3 نوع ویزای تحصیلی F و M و J وجود دارد، عددی نیز که مقابل حروف این نوع از ویزاها می‌آید، نشانگر نسبت فرد استفاده‌کننده از ویزاست. چنانچه ویزا برای خود استفاده کننده از خدمات تحصیلی صادر شده باشد، عدد ۱ مقابل حرف ویزای تحصیلی قرار می‌گیرد (به طور مثال F1) و ویزای همراه شخص اصلی (همسر و فرزند) نیز عدد ۲ مقابل حرف ویزای تحصیلی قرار می‌گیرد (به طور مثال F2) .

ویزای تحصیلی آمریکا نوع F

شناخته شده ترین و بهترین ویزای تحصیلی آمریکا، ویزای تحصیلی F است، دانشجویانی که متاهل هستند و قصد مهاجرت تحصیلی به آمریکا را دارند، می توانند برای همسر و فرزندان زیر ۲۱ سال ویزای F2 دریافت کنند تا بتوانند همراهشان در آمریکا اقامت داشته باشند. برای اخذ این ویزا متقاضی باید پس از اخذ پذیرش از موسسات آموزشی معتبر در آمریکا و دریافت فرم I-20 از آن‌ها، نسبت به تشکیل پرونده برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا و تکمیل فرم DS-160 اقدام نماید.

ویزای تحصیلی آمریکا نوع M

 به طور کلی می‌توان گفت ویزای تحصیلی M آمریکا مانند F می‌باشد. اما تفاوتی که ویزای تحصیلی M  با ویزای F دارد در این است که ویزای M تنها شامل برخی از رشته های فنی و حرفه‌ای می باشد و در سایر موارد مانند دریافت اقامت همسر و فرزند زیر ۲۱ سال دقیقا مانند ویزای F است.

ویزای تحصیلی آمریکا نوع J

ویزای تحصیلی نوع J آمریکا مخصوص افرادی است که می خواهند از فرصت‌های مطالعاتی استفاده نمایند. اشخاصی متقاضی این ویزا هستند که می‌خواهند تحقیق یا تدریس در دانشگاه‌های آمریکا را تجربه کنند. مدت زمان اعتبار ویزای تحصیلی آمریکا نوع J بر اساس طول دوره متغیر است. دارنده ویزای تحصیلی J باید پس از ۲ سال خاک آمریکا را ترک کند و مجدداً برای ورود به آمریکا اقدام نماید.

به طور کلی و با توضیحات فوق، مهاجرت تحصیلی به آمریکا با اخذ ویزای F و M برای اغلب دانشجویان گزینه مناسب تری است. 

مدارک مورد نیاز جهت پذیرش تحصیلی آمریکا

الزامات یا مدارک اصلی مورد نیاز جهت اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی و به تبع آن مهاجرت تحصیلی به آمریکا که لازم است هنگام اپلای دانشگاه های این کشور به آنها توجه داشته باشید به صورت کلی شامل مواردی است که در ادامه عنوان می شود و می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر از سایت اداره مهاجرت آمریکا، روی این لینک کلیک کنید. اما بهتر است به سایت دانشگاه مورد نظر و دپارتمان رشته خود مراجعه نموده و از مدارک مورد نیاز دانشگاه اطلاع یابید:

  • کپی پاسپورت معتبر
  • اثبات مهارت زبان انگلیسی (نمرات آزمون تافل یا آیلتس)
  • ACT/ SAT/ LSAT برای دوره های لیسانس و نمرات GMAT/ GRE برای دوره های تحصیلات تکمیلی
  • ریزنمرات دانشگاه از دوره تحصیلی قبلی
  • توصیه نامه از اساتید دانشگاهی، تعداد مورد نیاز این نامه ها از دانشگاهی به دانشگاه دیگر متفاوت است.
  • توصیه نامه از مدیر/ کارفرما (در صورت وجود)
  • CV و رزومه
  • SOP یا استادی پلن و انگیزه نامه
  • مقالات (در صورت درخواست دانشگاه)
  • پورتفولیو (برای دوره های خاص مانند رشته های هنری)
  • گواهی فعالیت های فوق برنامه
  • مدرک تمکن مالی

فرآیند پذیرش تحصیلی آمریکا مقاطع مختلف

دریافت پذیرش تحصیلی در مقطع کارشناسی یا لیسانس در آمریکا مستقیما از طریق سایت دانشگاه ها صورت می گیرد و شهریه سالانه آن حدودا بین 24000-32000 دلار آمریکا متغیر است. در هر دانشگاه در ایالت های مختلف و با توجه به رشته شما متفاوت خواهد بود. بنابراین توصیه می کنیم حتما به سایت دانشگاه مورد نظر خود مراجعه کنید.

در مقطع کارشناسی ارشد یا فوق لیسانس، دریافت پذیرش تحصیلی آمریکا مستقیما به دانشگاه ها به صورت آنلاین یا آفلاین ارسال می شود و هزینه سالانه آن 30.000- 35.000 دلار آمریکاست. گاهی برای برخی رشته ها می توان درخواست بورسیه کرد که باز هم با توجه به رشته، بودجه دانشگاه و اساتید متفاوت است. می توانید اطلاعات را از طریق سایت دانشگاه بخش کمک های مالی و یا ارتباط با اساتید رشته خود کسب کنید. 

پذیرش دوره های MBA نیز باید به دانشگاه ها مستقیما ارسال شود و شهریه هر سال آن بین 48000 تا 60000 دلار آمریکا متغیر است.

اسکولارشیپ یا بورسیه های تحصیلی آمریکا

اسکولارشیپ های متعددی توسط دولت آمریکا، دانشگاه ها و سازمان های خصوصی ارائه می شود تا دانشجویان بین المللی را از نظر مالی حمایت کنند. در ادامه لیستی از شناخته شده ترین اسکولارشیپ های جهت مهاجرت تحصیلی به آمریکا ارائه می شود:

  • Fulbright Foreign Student Program یا فول برایت آمریکا که یک بورسیه تحصیلی دولتی است و ایران در لیست این بورسیه قرار ندارد به این معنی که دانشجویان ایرانی نمی توانند از آن استفاده کنند. اما اگر رزومه قوی داشته باشید با ایمیل و نامه نگاری با متولیان این بورسیه می توانید آنها را متقاعد به جذب خود نمایید. نکته قابل توجه در رابطه با این بورسیه این است که تمامی هزینه های شما را پوشش خواهد داد. 
  • YouAreWelcomeHere Scholarship
  • Hubert Humphrey Fellowship Program یا بورسیه هامفری تقریبا مشابه بورسیه فول برایت می باشد. نکته ای که در این بورسیه مهم است معدل یا رزومه شما نیست بلکه توانایی رهبری و مدیریت شرایط خاص است که اگر بتوانید این موضوع را به هر شکل به کمیته داوران این بورسیه ثابت کنید می توانید در لیست نهایی پذیرش آنها قرار بگیرید. 
  • Tata Scholarship for Cornell University
  • Rotary International Ambassadorial Scholarships
  • Civil Society Leadership Awards
  • AAUW International Fellowships
  • Surfshark Privacy and Security Scholarship

هزینه های زندگی دانشجویی در آمریکا

آمریکا کشور رویاهای افراد بسیاری مخصوصا دانشجویان است. با وجود بیش از 4000 دانشگاه در این کشور می توانید به مهاجرت تحصیلی به آمریکا امیدوار باشید. به عنوان دانشجو حداقل هزینه هایی که باید به صورت ماهیانه پرداخت کنید به شرح زیر خواهد بود:

  • اجاره 600 تا 1000 دلار
  • غذا 350 تا 500 دلار
  • حمل و نقل 500 تا 1000 دلار
  • متفرقه 500 تا 1000 دلار

فرصت های شغلی در آمریکا

مهاجرت تحصیلی به آمریکا تجربیات متنوعی در اختیار شما قرار می دهد. انعطاف پذیری، تنوع و فرصت های رشد در دانشگاه های آمریکا، هر ساله دانشجویان بین المللی زیادی را به خود جذب می کند. حوزه های محبوب استخدامی در آمریکا به صورت زیر است:

هنر و علوم انسانی، علوم اجتماعی، حقوق و مطالعات حقوقی، مهندسی و فناوری، معماری، طراحی، پزشکی و علوم زیستی، علوم تجربی.

فرصت های شغلی پاره وقت دانشجویی در آمریکا

دانشجویان اجازه کار تا حداکثر 20 ساعت در هفته را دارند. با ویزای تحصیلی F-1 کار در داخل دانشگاه مجاز و برای کار خارج از دانشگاه تنها بعد از اولین سال تحصیلی مجوز برای شما صادر خواهد شد؛ البته لازم به ذکر است که حداکثر تا 40 ساعت در هفته در طول دوره تعطیلات، مجاز به کار هستید.

ویزای کار پس از تحصیل در آمریکا

با ویزای F-1: دانشجویانی که دوره لیسانس یا فوق لیسانس خود را به اتمام می رسانند، می توانند با تمدید دوره عملی اختیاری (OPT)، به مدت 12 ماه در آمریکا بمانند. دانشجویانی که دوره‌های STEM را دنبال می‌کنند، 17 ماه دیگر (در مجموع 29 ماه) تمدید STEM OPT دریافت می‌کنند.

با ویزای J-1 یا M-1: دانشجویان 30 روز مهلت برای درخواست ویزای کار دریافت می کنند. بنابراین با مهاجرت تحصیلی به آمریکا، امکان کار در این کشور نیز برای شما فراهم می شود. 

چرا تحصیل در آمریکا

آمریکا با داشتن موسسات و دانشگاه هایی با رتبه های تاپ، بین مقاصد محبوب دنیا از نظر تحصیلی در جهان قرار گرفته و هر ساله میزبان بالاترین تعداد دانشجویان بین المللی در سراسر دنیا است. مهاجرت تحصیلی به آمریکا و تحصیل در این کشور، ترکیبی عالی از تجربه دانشجویی به همراه محیط دانشگاهی هیجان انگیز و تنوع فرهنگی ارائه می دهد.

کشوری با تنوع فرهنگی، قومیتی و نژادی مختلف، محیطی ایده آل برای رشد و توسعه دانشجویان از طریق روشهای آموزشی انعطاف پذیر فراهم می کند و تفکر خلاق را در رشته های متعدد تحصیلی پرورش می دهد. جایگاه 8 دانشگاه برتر تحقیقاتی جهان که در این بین دانشگاه هاروارد، بالاترین رتبه را در کشور به خود اختصاص داده و به عنوان باارزش ترین شناخته می شود. به لطف بزرگی کشور و تعداد زیاد کالج ها و دانشگاهها، دانشگاهی مناسب هر دانشجو وجود دارد، آمریکا کشور فرصتهاست.

سوالات متداول مهاجرت تحصیلی به آمریکا

در ادامه به پر تکرارترین سوالات مهاجرت تحصیلی به آمریکا، دریافت پذیرش تحصیلی و اخذ ویزای تحصیلی در مقاطع مختلف می پردازیم. در صورت داشتن هر گونه سوال می توانید با شماره 05131071 داخلی 103 تماس حاصل فرمایید. 

می توانم در آمریکا به صورت رایگان تحصیل کنم؟

اسکولارشیپ های دولتی و خصوصی متعددی برای ادامه تحصیل در آمریکا وجود دارد که 100% هزینه های اصلی شما مثل شهریه دانشگاه، اجاره خوابگاه، بیمه درمانی و … را پوشش می دهند. اما دریافت آنها کاملا بستگی به رزومه و توانایی شما همچنین زمان پذیرش دارد. 

در چه آزمون هایی برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا باید شرکت کنم؟

برای تحقق رویای تحصیل در خارج از کشور، امتحانات سطح ورودی واجد شرایط، لازم است. برای افرادی که مایل به ادامه تحصیل در آمریکا هستند، واجد شرایط بودن برای آیلتس، تافل و آزمون های موضوعی/ برنامه ای مانند SAT/ACT یا GMAT/GRE اجباری خواهد بود.

بهترین دانشگاه ها برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا کدام هستند؟

بهترین دانشگاه ها برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا که بر مبنای استانداردهای آموزشی و ایمپکت های تحقیقاتی رتبه بندی می شوند، در ادامه عنوان می شوند:

  • دانشگاه استنفورد
  • دانشگاه هاروارد
  • موسسه فناوری کالیفرنیا
  • موسسه تکنولوژی ماساچوست
  • دانشگاه کالیفرنیا، برکلی
  • دانشگاه ییل Yale
  • دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس
  • دانشگاه پرینستون
  • دانشگاه شیکاگو
  • دانشگاه جان هاپکینز
  • دانشگاه پنسیلوانیا

آیا نمرات آزمون آیلتس برای دانشگاه های آمریکا مورد نیاز است؟

بله، آیلتس یکی از برجسته ترین شرایط مهاجرت تحصیلی به آمریکا و تحصیل در این کشور است، اما تعداد کمی از دانشگاهها نیز اجازه پذیرش بدون داشتن نمره آیلتس را به شما می دهند و آزمون های جایگزین مانند تافل، PTE و یا دولینگو را قبول می کنند. 

جهت دریافت وقت مشاوره تخصصی مهاجرت تحصیلی به آمریکا روی لینک مشخص شده کلیک کنید یا با شماره 05131071 تماس حاصل فرمایید. 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها