متاسفانه کلاهبرداری مهاجرتی در بحث خدمات مهاجرت امری رایج و مرسوم است. افراد و شرکتهای زیادی بی توجه به عواقب کار خود، خدمات مهاجرتی را در ازای دریافت مبالغی از جانب شما، ارائه می دهند و سپس با پول مشتری ها فرار می کنند یا از هویت مشتریان برای فعالیت های بزهکارانه استفاده می نمایند. می توانید راه هایی برای حفاظت از خودتان در برابر کلاهبرداری های مهاجرتی این افراد بیاموزید:
راه های تشخیص کلاهبرداری های مهاجرتی
زمانی که با نماینده بالقوه یک شرکت مهاجرتی مواجه شدید، به این 5 مورد توجه داشته باشید:
دریافت تماس یا ایمیل ناخواسته
اگر ایمیل یا پیامی از شخصی دریافت کردید که “ادعای وکیل یا مشاور مهاجرت بودن دارد، یا اینکه در اداره مهاجرت، پناهندگی و شهروندی کانادا (IRCC) کار می کند” و شما درخواست این ایمیل را نداده بودید، احتمالا با کلاهبرداری مهاجرتی مواجه شده اید. مگر اینکه قبلا فرم ارزیابی آن مجموعه را پر و ارسال کرده باشید یا با هر یک از این طرفین تماس گرفته باشید؛ بسیار بعید است که شرکتی به طور خودکار با شخص شما تماس بگیرد.
نمی توانید شرکت مهاجرتی را با جستجوی آنلاین پیدا کنید
این روزها تمامی شرکتهای مهاجرتی، دارای فضای آنلاین هستند. معمولاً در شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک، اینستاگرام، لینکدین، یوتیوب و … حضور دارند و اغلب آنها وبسایت دارند. اگر نمی توانید شرکت و یا شخصی که با شما تماس گرفته را در گوگل جستجو کنید یا اگر وبسایتی که پیدا کرده اید به نظر مشکوک می آید، ممکن است با کلاهبرداری مهاجرتی روبرو شده باشید. همچنین، مطمئن شوید که نام دامنه آدرس ایمیل آنها را چک کنید. اگر ارائه دهنده خدمات ایمیلی که این افراد استفاده می کنند، “جیمیل” یا “هات میل” باشد، یک نشانه خطرناک یا red flag است. شرکتهای قانونی معمولاً به کارکنان خود اجازه نمی دهند تا از ایمیل شخصی برای انجام مکاتبات بیزینسی و تجاری استفاده کنند.
نشانه های یک وبسایت مهاجرتی مشکوک
- این وبسایت ها پیشنهادات خاصی را به افرادی که قصد مهاجرت دارند همچون “ضمانت ورود به کشوری خاص” یا “بررسی سریعتر درخواست شما” ارائه می دهد.
- آدرس URL در مرورگر شما زمانی که وارد وبسایت می شوید با آنچه تایپ کرده اید، متفاوت است. اگر این اتفاق افتاد، به معنی هدایت شما به یک وبسایت فیک است.
- وبسایت مذکور، صفحه “تماس با ما” ندارد یا اطلاعات مندرج در بخش “تماس با ما” نامعتبر است.
- هر صفحه وبسایتی که از شما درخواست اطلاعات شخصی می کند باید با یک علامت قفل، و https:// شروع شود که این موضوع نشان می دهد صفحه مذکور، تاییدیه SSL دارد؛ این تاییدیه اطلاعات را به صورت رمز درآورده و امنیت آن را فراهم می کند. اطلاعات مابین آن توضیح می دهد که این تاییدیه SSL برای چه کسی صادر شده است.
اگر اخذ ویزای کاری یا گرفتن شغل در یک کشور دیگر برای شما تضمین می شود و قطعا کلاهبرداری مهاجرتی است.
<span;”>هیچ کس، تاکید می کنیم هیچ کس نمی تواند اخذ ویزا یا شغل در سایر کشورها را برای شما تضمین کند. باید در رابطه با افرادی که چنین قول هایی به شما می دهند، هوشیار باشید. به طور خاص در کانادا، فقط افسران مهاجرت در کانادا، در سفارتخانه ها، کمیته های عالی و کنسولگری های کانادا می توانند برای صدور ویزا تصمیم بگیرند.
بسیاری از شرکتهای مهاجرتی، نرخ موفقیت بالایی در اخذ ویزا برای مشتری های خود دارند اما ابداً این موفقیت را از ابتدا تضمین نمی کنند. قول تضمین اخذ ویزاها یا مشاغل اگر همراه با درخواست پرداخت هزینه ای اضافه تر باشد، مطمئناً نوعی کلاهبرداری مهاجرتی است.
از شما خواسته می شود که پول را به یک حساب بانکی شخصی واریز کنید یا هزینه را به روش های غیر معمول دیگر پرداخت کنید.
پرداخت هایی که به یک وکیل یا مشاور مهاجرت قانونی یا دولت کانادا انجام می شود، هرگز به یک حساب بانکی شخصی انجام نخواهد شد. اگر از شما چنین درخواستی شود، به این معنی است که با کلاهبرداری مهاجرتی روبرو شده اید.
نماینده شما در امور مهاجرتی نمی تواند تاییدیه اش را اثبات کند این یعنی با یک کلاهبردار مهاجرتی روبرو هستید.
فقط دو نوع نماینده وجود دارد که قانوناً اجازه پذیرش پرداخت ها برای خدمات مهاجرت کانادا را دارند: وکلا و مشاوران مهاجرت.
وکلای مهاجرت:
وکلای کانادایی همگی در انجمن حقوقی استانی که در آن مشغول به کار هستند ثبت نام کردهاند. اگر کسی ادعا می کند که وکیل مهاجرت کاناداست، باید قادر به ارائه مدرکی دال بر تاییدیه خود باشد.
مشاوران مهاجرت:
مشاوران مهاجرت کانادا باید عضوی از کالج مشاوران شهروندی و مهاجرت (CICC) باشند. شما می توانید ثبت نام تمام مشاوران مهاجرتی کانادا (RCICs) را در صفحه وب اختصاصی آنها پیدا کنید. برای یک مشاور مهاجرت تایید نشده توسط CICC ارائه خدمات در ازای دریافت هزینه، غیرقانونی است.
اگر قربانی یکی از کلاهبرداری های مجموعه های غیر قانونی مهاجرتی شدم، چه کارهایی می توانم انجام دهم؟
اگر در کانادا هستید:
با مرکز پلیس ضد کلاهبرداری کانادایی یا Royal Canadian Mounted با شماره 1-888-495-8501 تماس بگیرید.
اگر خارج از کانادا هستید:
کلاهبرداری را به پلیس محلی خود گزارش دهید.
اگر می خواهید شرایط شما برای مهاجرت به کانادا بررسی شود، فرم ارزیابی رایگان وبسایت ما را پر کنید. اگر سوالات مهاجرتی دارید، با شماره های 05131071 و 09120920268 تماس حاصل فرمایید.