مذاکرات جاستین ترودو و دونالد ترامپ در نشست G7 تجارت کانادا

سخنرانی جاستین تروردو و دونالد ترامپ در جی هفت (G7) تجارت کانادا

نخست وزیر کانادا جاستین ترودو یک ملاقات رسمی و جلسه ای دو جانبه با رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ برگزار کرد. نخست وزیر جاستین ترودو و رئیس جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، هنگام دیدار در یک نشست دوجانبه در حاشیه اجلاس G7 در شهر ساحلی بیاریتز در فرانسه، در روز یکشنبه، با هم دست دادند، هیچ نشانه ای از هرگونه اعتراضی بین این دو رهبر وجود نداشت. رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ و نخست وزیر کانادا، جاستین ترودو، روز یکشنبه در مورد تجارت به مذاکره پرداختند و از توافقنامه ی اخیر خود موسوم به (USMCA) اظهار خرسندی کردند.

موافقتنامه ایالات متحده و مکزیک و کانادا USMCA  راه درازی را پیموده تا به نتیجه برسد. قبل از آن، ترامپ وعده داده بود که توافقنامه NAFTA را پاره می کند. ترودو درباره جلسه جی هفت (Group of Seven)، که امسال در فرانسه برگزار شد گفت: “خیلی رک به گویم، دور این میز تعدادی از افرادی که مایل به انجام معاملات تجاری با یکدیگر هستند جمع شده اند.”

گفتگوی جاستین ترودو با بوریس جانسون

جاستین ترودو و نخست وزیر انگلیس، بوریس جانسون روز شنبه گفتگویی داشتند و به توافق رسیدند بعد از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، اجازه دهد تا موقتا دو کشور با هم تجارت پایدار داشته باشند.

دیدار با ترامپ مهمترین جلسه دو نفره برای ترودو بود که انتظار می رود در انتخابات فدرال که در فصل پاییز برگزار می شود از مزایای توافق جدیدی که با ترامپ انجام داده به نفع خود استفاده کند. ترودو همچنین گفت: “ما توافق خوبی انجام دادیم که برای کارگرانمان، شهروندانمان و برای طبقه متوسط بسیار خوب است و این نوع توافق چیزی است که ما باید بیشتر دوست داریم در تمام نقاط جهان ببینیم و اتفاق بیفتد.”

حال آنکه در نشست سال قبل، ترامپ از امضای آخرین بیانیه خودداری کرده و روز بعد طی توییت های تند، به خاطر آنچه که توهین به خود تصور کرده بود، کدورت شخصی  خود با ترودو را به همه اعلام کره بود. زمانی که این دو مرد (جاستین ترودو و ترامپ) مقابل دوربین های خبرنگاران ایستادند هیچ نوع نشانه ای از دشمنی و کدورت در چهره های آنها وجود نداشت.

روز یکشنبه، ترامپ مصمم بود که این توافق با جاستین ترودو را به عنوان یک پیروزی سیاسی به تصویر بکشد و دوباره خواستار دموکرات ها شد تا این توافقنامه را تصویب کنند. او نیز افزود: من فکر می کنم این یک توافق بسیار ویژه است.”

کشاورزان و اتحادیه ها آن را دوست خواهند داشت. کارگران و تولیدکنندگان نیز از آن به شدت استقبال خواهند کرد و قطعا همه این توافقنامه را دوست خواهند داشت. من فکر می کنم بیشتر دموکرات ها نیز آن را دوست دارند. امیدوارم به زودی آن را تصویب کنند.

گروه هفت (G7) یک سازمان بین‌ دولتی متشکل از کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا به اضافه اتحادیه اروپا (عضو غیرشماری) است. در این سازمان حول ارزش‌های مشترک کثرت ‌گرایی، لیبرال دموکراسی و دولت نیابتی سازماندهی شده‌ است. اعضای جی۷، اقتصادهای پیشرفته بزرگ صندوق بین‌المللی پول هستند و بیش از نیمی از دارایی خالص جهانی بیش از ۲۰۰ تریلیون دلار، ۳۰ تا ۴۳ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی و ۱۰ درصد از جمعیت جهان حدود ۷۷۰ میلیون نفر را تشکیل می‌دهند و اعضای آن، روابط نزدیک دوجانبه سیاسی، اقتصادی، دیپلماتیک و نظامی در امور جهانی دارند. در نشست G7، رهبران هفت کشور برتر  اقتصادی دنیا در حوزه اقتصادی به صورت سالانه دور هم جمع می شوند. این گروه قبلا تحت عنوان G8 کار خود را آغاز کرد که بعدا با حذف روسیه به G7 تغییر نام پیدا کرد. این گروه با گفتگو و مذاکره در مورد مسائل روز دنیا از جمله مسائل اقتصادی و کسب و کار و تجارت جهانی با یکدیگر تبادل نظر می کنند و در خصوص موارد مورد توافق طرفین توافق نامه های را به اجرا می گذارند. اولین روز این نشست در شنبه مورخ 24 آگوست برگزار شد و طی آن به گفتگو در مورد اقتصاد جهانی پرداخته شد.

در صورت تمایل به کسب اخبار و اطلاعات مهاجرت به کانادا، ما را در شبکه های اجتماعی و وب سایت دنبال کنید.